Добавлено: Сб Апр 18, 2026 3:48 pm Заголовок сообщения: Хто вже замовляв доставку авто з-за кордону для бізнесу?
Хто вже замовляв доставку авто з-за кордону саме під бізнес? Хочу зрозуміти реальні цифри, бо зараз багато різної інформації і складно скласти повну картину. Цікавить не тільки ціна покупки, а й уся економіка: доставка, митниця, ремонт, простої. Дивлюсь у бік США і Китаю, але не ясно, де зараз вигідніше. Чи є сенс заходити з малого обсягу, наприклад з однієї машини, чи це не працює? І як по строках виходить на практиці?
Якщо говорити по цифрах, то зараз усе сильно залежить від стану авто і напрямку. По США можна взяти дешевше на старті, але майже завжди є витрати на відновлення. До цього додається доставка, порт, митниця і в підсумку виходить відчутне збільшення ціни, інколи до 50–70 відсотків. По Китаю інша ситуація, там авто часто кращі по стану, але сама логістика і оформлення теж недешеві. Для бізнесу зазвичай вигідніше працювати з кількома авто, бо тоді легше покрити всі витрати.
Тоді виходить, що з однієї машини особливо не заробиш, це більше як тест? Я просто не хочу одразу вкладати великі гроші. І ще переживаю за строки, бо чув що буває сильно затягується доставка. Наскільки зараз реально вкластися в нормальні терміни і не зависнути з бюджетом на кілька місяців?
Так, одна машина це скоріше перевірка процесу, ніж стабільний заробіток. Краще одразу рахувати всі витрати по максимуму і закладати запас по часу. В середньому виходить близько двох-трьох місяців, але бувають затримки, тому інколи довше. Якщо хочеш зменшити ризики, краще не економити на супроводі і працювати через тих, хто закриває весь процес.
Наприклад, Mitridat Container https://mitridat-container-transport.com.ua/ займається імпортом авто під ключ: підбір, доставка, контейнерні перевезення, митне оформлення і повний супровід, тому не потрібно окремо вирішувати кожен етап і втрачати час на пошук різних підрядників.