Добавлено: Вт Окт 21, 2025 3:13 pm Заголовок сообщения: Як зрозуміти, що корм підходить саме вашому песику?
Мій пес останнім часом відмовляється від корму, хоча раніше їв з апетитом. Я вже міняв кілька видів, але результат однаковий понюхає і йде. Може, хтось знає, як зрозуміти, що саме йому не підходить, і де можна почитати щось толкове про правильний підбір корму?
У мене була схожа ситуація після стерилізації собаки. Виявилось, що змінилась потреба в калоріях, і звичний корм став надто жирним. Почни з простого звіряй склад, шукай варіант для певного віку й активності. І не сип одразу повну порцію нового корму, роби поступовий перехід.
Я колись теж мучилась із вибором. Думала, що пес просто вибагливий, а виявилось, що причина в алергії. Допомогло лише після переходу на корм без курки та зерна. Якщо собака часто чухається або має тьмяну шерсть це теж сигнал, що склад не підходить. Варто звернути увагу на білки і вітаміни в складі.
Я колись теж мучилась із вибором. Думала, що пес просто вибагливий, а виявилось, що причина в алергії. Допомогло лише після переходу на корм без курки та зерна. Якщо собака часто чухається або має тьмяну шерсть це теж сигнал, що склад не підходить. Варто звернути увагу на білки і вітаміни в складі.
Мене реально виручила стаття про найкращий корм для собак завдяки їй я нарешті розібрався, чому пес перестав їсти. Виявилось, що справа не лише у смаку треба враховувати активність, пору року, навіть стан здоров’я.
Після прочитання почав звертати увагу на склад: скільки там білка, з яких джерел м’ясо, чи є консерванти. Тепер купую корм з коротким списком інгредієнтів і поступово перевіряю реакцію. Якщо собака млява або відмовляється від їжі, не міняю корм одразу, а дивлюсь на поведінку і стілець. Стаття реально відкрила очі, бо до того я просто купував “за брендом”, а зараз розумію, як підбирати корм саме під свого улюбленця.