Добавлено: Пн Мар 16, 2026 12:26 pm Заголовок сообщения: Чому чорна мийка стає популярним трендом у дизайні кухонь?
Друзі, підкажіть, як правильно обрати ідеальну кухонну мийку чорну модель для кухні, якщо кухня невелика, але хочеться, щоб усе виглядало сучасно? Я зараз переглядаю різні варіанти і бачу, що чорні мийки бувають з однією чашею, з двома, а також з різними формами. Боюся помилитися з розміром, бо простору на стільниці не так багато. Можливо, хтось уже встановлював чорну мийку на маленькій кухні чи виглядає вона гармонійно, чи навпаки робить простір візуально меншим?
Добавлено: Пн Мар 16, 2026 12:27 pm Заголовок сообщения:
У мене кухня теж не дуже велика, і я теж спочатку сумнівався щодо темної мийки. Але в результаті вона виглядає навіть цікавіше, ніж світла. Головне щоб вона поєднувалася зі стільницею і технікою. Якщо поруч є темні елементи, наприклад варильна поверхня або духовка, то чорна мийка добре вписується в загальний вигляд кухні.
Добавлено: Пн Мар 16, 2026 12:27 pm Заголовок сообщения:
Я бачив кілька кухонь з чорними мийками у невеликих приміщеннях. Насправді все залежить від дизайну кухні. Якщо стільниця світла, то чорна мийка навіть створює гарний контраст. Щодо розміру я б радив не брати занадто маленьку чашу, бо потім може бути незручно мити великий посуд.
Добавлено: Пн Мар 16, 2026 12:28 pm Заголовок сообщения:
Павелл писал(а):
Я бачив кілька кухонь з чорними мийками у невеликих приміщеннях. Насправді все залежить від дизайну кухні. Якщо стільниця світла, то чорна мийка навіть створює гарний контраст. Щодо розміру я б радив не брати занадто маленьку чашу, бо потім може бути незручно мити великий посуд.
Підтримую тему про чорні мийки. Я раніше теж думав, що це просто дизайнерська фішка і все. Але коли почав шукати варіанти для нової кухні, то знайомий порадив почитати статтю про чорну мийку і гранітні моделі Franke. Там нормально розклали по поличках які є плюси, чим вони кращі за звичайні, і як підібрати модель під кухню. Після того вже набагато легше було вибирати.
Найбільше сподобалось, що такі мийки реально практичні: не бояться подряпин, не шумлять як металеві і виглядають дуже солідно. У мене вже майже рік стоїть виглядає як нова. Тому якщо тільки думаєте брати почитайте ту статтю, там реально багато корисних моментів. Кухонна мийка чорна виглядає дуже красиво.